Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kriminologiprogrammet får föreläsning av Morgan Johansson men inte idag

Hösten har bjudit på många intressanta och högst relevanta gästföreläsare för studenterna på Kriminologiprogrammet.

Petra Stenkula, Polismästare för utredningsenheten Syd, som bland annat bekämpar organiserad- och gränsöverskridande brottslighet, var gästföreläsare den 2 september och pratade då om polisen och organiserad brottslighet. Petra berättade även att det inom polisen behövs civila akademiker med till exempel en examen från Kriminologiprogrammet. Se Petra Stenkulas twitterinlägg från sitt besök på Rättssociologen.

Även Sydsvenskans erfarne kriminalreporter Joakim Palmkvist har gästföreläst på kriminologiprogrammet i höst. Han har flera decenniers erfarenhet av att bevaka grov kriminalitet och gänguppgörelser och är även i höst aktuell med boken Äventyr i Svenssonland om seriemördaren Peter Mangs. Denna bok kommer at användas som kurslitteratur nästa år då studenterna kommer att få recensera boken från ett akademiskt perspektiv. Läs mer om boken på albertbonniersforlag.se.

Föreläsningen med justitie- och migrationsminister Morgan Johansson var planerad till idag, måndag den 23 november, men med anledning av de senaste dagarnas händelseutveckling i Europa och Sverige blev han tvungen att med kort varsel ställa in sin föreläsning för Kriminologiprogrammets studenter som får vänta till ett senare tillfälle.