Studenternas utvärdering blev debattartikel

Utvärderingen om regeringens förslag på vapenamnesti, som gjordes av studenterna i rättssociologi William Eriksson och Alexandra Sjödin, har nu blivit en debattartikel i Dagens Juridik.

Det var under slutet av förra terminen på fortsättningskursen i rättssociologi (RÄSA23) som studenterna fick en utvärderingsuppgift och valde att titta närmare på regeringens planer på att genomföra en vapenamnesti.

Vapenamnesti innebär att den som har skjutvapen kan lämna in dessa helt anonymt utan att riskera straff.

Kursen Rättssociologisk fortsättningskurs (RÄSA23) innehåller delkusen Rättssociologisk tillämpning – utvärdering, 10 högskolepoäng, och innebär att studenterna får genomföra en utvärdering av en praktisk verksamhet, samhällsföreteelse eller liknande och på det sättet tillämpa sina kunskaper.

Läs mer om kursen Rättssociologisk fortsättningskurs (RÄSA23)

Läs William Eriksson och Alexandra Sjödins slutsatser i debattartikeln "Regeringens vapenamnesti - populism och ett komplement till antikrundan" på dagensjurik.se

2017-06-02
Viktiga frågor under examenshögtid för 50 studenter i kriminologi