Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Eva Schömer

Docent | universitetslektor

 

Forskningsområden

  • Intersektionalitet och diskriminering
  • Jämställdhet och genusvetenskap
  • Arbetsrätt och arbetslivsfrågor
     

Pågående forskning

Forskningen rör det arbetsrättsliga området sett från ett rättssociologiskt perspektiv och innefattar bland annat genusvetenskapliga studier av effekter och verkningar på arbetslivsområdet. Hon har forskningsmedel från AFA (Arbetsmarknadsförsäkringar) för att studera arbetsmiljöproblematiker när de två likvärdiga rättsområdena arbetsmiljö- och socialrätt möts/kolliderar vid arbete i form av personlig assistans och hemtjänst i forskningsprojektet "I skärningspunkten mellan arbetsmiljörätt och socialrätt". 

Som verktyg används i huvudsak intersektionaliteten för att analysera arbetsmarknadspolitiken och illustrera effekter av lagar och regleringar på området.

Härmed synliggörs även den makt som reproduceras i rättsordningen, som omfattar allt från lagstiftning till tillämpning.

Sedan 2012 är hon svensk redaktör för den nordiska tidskriften Retfaerd  tillsammans med Ulrika Andersson och sedan 2013 samordnande nordisk redaktör för samma tidsskritt.

 

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Eva Schömer
E-post: eva.schomer [at] soclaw.lu.se

Universitetslektor

Rättssociologiska institutionen

31

Universitetslektor

Rättssociologiska institutionen

31

 

Eva är jur.kand., docent och universitetslektor i rättssociologi, Rättssociologiska institutionen, Lunds universitet och sedan den 1 januari 2014 innehar hon en gästprofessor i rättsvetenskap vid Linnéuniversitetet i Växjö/Kalmar.

Rättssociologiska institutionen

Lunds universitet
Besök: Allhelgona Kyrkogata 14 M
, 223 62 Lund


Postadress: Box 42, 221 00 Lund

Samhällsvetenskapliga fakulteten