Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Marcin de Kaminski

Doktorand

Forskningsområden

  • Internet: nätkulturer och subkulturer
  • Internet: politik och samhälle
  • Cybernormer

Pågående forskning

Forskningen som är knuten till forskningsprojektet Cybernormer “syftar till att undersöka de normbildningsprocesser (sociala och rättsliga) som uppstår i informationsteknologins kölvatten”. Inom projektet fokuserar Marcin de Kaminski på relationen mellan rättsliga och sociala normer online, konkretiserat till samspelet mellan nät och kött.

Med grund i rättssociologisk teori och metod identifieras skillnader mellan hur både rätten och människor agerar till näts och i det som ibland lite slarvigt kallas "verkligheten".

Utöver forskningen har Marcin de Kaminski ofta en rådgivande funktion till organisationer, företag och myndigheter samt även till press, när internet behöver "översättas" till något mer begripligt.

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

E-post: marcin.de_kaminski [at] soclaw.lu.se

Doktorand

Rättssociologiska institutionen

+46 76 804 51 51

+46 76 804 51 51

31

Marcin de Kaminski har en bakgrund inom sociologin och har både ett genuint och djupt intresse för Internet, vilket gör att hans intresse spänner över det mesta som har med nätet att göra.

Rättssociologiska institutionen

Lunds universitet
Besök: Allhelgona Kyrkogata 14 M
, 223 62 Lund


Postadress: Box 42, 221 00 Lund

Samhällsvetenskapliga fakulteten