Ann-Christine Hartzén har disputerat

Ann-Christine Hartzén försvarade sin avhandling ”The European Social Dialogue in Perspective: Its future potential as an autopoietic system and lessons from the global maritime system of industrial relations” i dag 15 september kl. 13.00 i sal 128 på Stora Algatan 4 i Lund.

Ann-Christine Hartzéns avhandling spikad

Spikningen av Ann-Christine Hartzéns avhandling ”The European Social Dialogue in Perspective: Its future potential as an autopoietic system and lessons from the global maritime system of industrial relations” ägde rum på Rättssociologiska institutionen kl 13.00, fredagen den 25 augusti.

Prisbelönt skildring av gatuförsäljare och cykel-taxis i Bogotá

Ana Maria Vargas har tilldelats pris för bästa avhandling i Sverige inom forskningsområdet arbetsliv och arbetsmiljö 2016 för avhandlingen “Outside the Law – An Ethnographic Study Of Street Vendors In Bogota”.

Viktiga frågor under examenshögtid för 50 studenter i kriminologi

STUDENTNYHETER: Idag samlades ett 50-tal studenter, deras anhöriga och personal för att delta i årets examensceremoni för kriminologiprogrammet i Stadshallens konsertsal i Lund.

Barns rättigheter samlar 16 länder i en veckas workshop

INTERNATIONELL WORKSHOP. Representanter från 16 olika länders nationella nätverk är i Lund för en veckas workshop med start idag 29 maj, inbjudna av Child Rights Institute.

Rättssociolog talade till sveriges studievägledare om framtidens lärande

Måns Svensson var inbjuden att tala om kompetens och utbildning i det digitala samhället på den nationella Studievägledarkonferens som hölls i Lund 17-19 maj.

Lena Svenaeus på Lag & Avtals förstasida

I tidningen Lag & Avtal, Sveriges största tidning om arbetsrätt, berättar Lena Svenaeus om sin forskning under rubriken "Arbetslivet behöver en egen DO".

Studenternas utvärdering blev debattartikel

Utvärderingen om regeringens förslag på vapenamnesti, som gjordes av studenterna i rättssociologi William Eriksson och Alexandra Sjödin, har nu blivit en debattartikel i Dagens Juridik.

Hur jobbar kommuner med barnkonventionen?

Child Rights Institute arrangerade en träff i förra veckan för att lyfta barnkonventionens betydelse för kommunal verksamhet.

Morgan Johansson till Rättssociologen för att samtala om hur rätten fungerar i samhället

Hur fungerar regler och lagar i praktiken? I eftermiddags samlades ett 60-tal personer i universitetshuset i Lund för att diskutera ämnet rättssociologi och frågan om hur rätten fungerar i samhället. Rättssociologiska institutionen bjöd in sitt breda nätverk av bland annat arbetsplatser som har erbjudit våra studenter praktikplats till en eftermiddag med presentationer, panelsamtal och mingel.