Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Ulf Leo

Universitetslektor

Forskningsområden

  • Skolutveckling
  • Skolledarskap
  • Demokrati och barns rättigheter i skolan

Pågående forskning

Skolledares ledarskap och deras roll i skolutveckling är huvudintresse för Ulf Leo, både som utbildare och forskare. Forskningen är bland annat inriktad på studier av rektorers professionella normer. Det handlar om att undersöka relationer mellan det rektorer ska göra enligt styrdokument och vad de faktiskt gör. Grundfrågan är ifall det finns särskilda professionella normer för vad rektorer bör göra som styr rektorers handlingar. För att identifiera normer studeras exempelvis vad rektorer gör, hur omgivningens förväntningar påverkar rektorers handlingar och hur rektorer kommunicerar med andra aktörer.

Ulf Leo arbetar just nu med att analysera material från två stora enkätundersökningar som riktats till rektorer. Detta arbete ska bland annat resultera i texter som ska handla om skolledares arbete med den inre organisationen och vad skolledare gör som pedagogiska ledare.

Publikationer

(hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas)

Författare

Ulf Leo
E-post: ulf.leo [at] soclaw.lu.se

Universitetslektor

Rättssociologiska institutionen

+46 46 222 87 66

M326

31

Ulf Leo är Filosofie doktor och undervisar i det Sidafinansierade programmet "Child Rights, Classroom and School Management" samt i det nationella rektorsprogrammet.

Rättssociologiska institutionen

Lunds universitet
Besök: Allhelgona Kyrkogata 14 M
, 223 62 Lund


Postadress: Box 42, 221 00 Lund

Samhällsvetenskapliga fakulteten