Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Termin 4

Vårtermin
Kriminologiprogrammets fjärde termin: Straffrätt för samhällsvetare, 15 hp (RÄSA34) och valbar kurs

Termin 4 består av två moment:


1) Straffrätt för samhällsvetare, 15 hp (RÄSA34). Kursen är obligatorisk för programmet och ger dig en övergripande bild av brottslighet, kriminalpolitikens och straffrättens syften och medel samt straffsystemets uppbyggnad och grundläggande principer avseende straffrättsliga bestämmelser och påföljder. Kursen ger också kunskap om och förmåga att tillämpa straffrättens grundbegrepp och grundläggande principer samt insikter i straffrättens ansvarslära och straffprocessen. Kursen examineras genom ett fältarbete och löpande inlämningsuppgifter. Kursen som omfattar 15hp och ges på halvfart under hela terminen.

2) Parallellt med kursen i straffrätt, läser du en valbar kurs om 15 hp som ger möjlighet till breddning inom det kriminologiska intresseområdet. Det kan t.ex. vara en kurs i socialt arbete, psykologi, sociologi eller rättssociologi. Vilka kurser du kan välja mellan varierar från termin till termin.

 

Schema VT 2017
Schema VT 2016

Kursplan
Litteratur

 

Sidansvarig:

Rättssociologiska institutionen

Lunds universitet
Besök: Allhelgona Kyrkogata 14 M
, 223 62 Lund


Postadress: Box 42, 221 00 Lund

Samhällsvetenskapliga fakulteten