Välkommen som ny student i höst

E-post från universitetet blockeras – antagna studenter kan missa viktig kursinformation

Lunds universitet har på grund av externa attacker just nu problem med att skicka e-post till flera externa mejltjänster, däribland Yahoo, Comhem, Live och Hotmail. Detta har bland annat fått till följd att vissa av universitetets studenter inte nåtts av de välkomstbrev med viktig information inför terminsstarten som i dagarna skickas ut av institutionerna. I nuläget finns ingen information om när problemet kan vara löst. I första hand kan du kontrollera din skräppost. Läs mer på lu.se

Detta behöver du göra som ny student

1. Aktivera ditt studentkonto
  2. Gå in på din läroplattform. Där ligger information.
    RÄSA04 Rättssociologi: grundkurs. Läroplattformen LUVIT https://luvit.education.lu.se/
    RÄSA23 Rättssociologi: fortsättningskurs. Läroplattformen Live @ Lund https://liveatlund.lu.se/sv-se/Sidor/default.aspx
  3. Webbregistrera dig

Välkomstbrev

Välkomstbrev har nu skickats ut med mer information till den mailadress som du har uppgivit på antagning.se. (se texten längst upp om problem med visa mailadresser)

Välkomstmailet har även skickats till ditt studentmail och finns även här under.

Du som skall läsa KRIA35 Arbetslivspraktik kan hitta information på LUVIT: https://luvit.education.lu.se/. Logga in med ditt studentkonto.

Har du inte fått något välkomstbrev hör av dig till Anette.Salling [at] soclaw.lu.se 046-222 41 55.

Studentkonto/studentportalen

Som student får du ett studentkonto och tillgång till studentportalen. Information hur du får tillgång till dessa kommer att skickas till den mailadress som du har uppgett på antagning.se.

Mer information, kontaktuppgifter och support hittar du på Lunds universitets centrala webbplats här: studentkonto  och studentportalen. Har du redan ett studentkonto som är aktivt så får du inget nytt.

Obligatoriska introduktionsmöten

• RÄSA23 Rättssociologi fortsättningskurs
    Introduktionsmöte: Måndag den 28 aug kl 09:00-11:00. Lokal: St. Algatan 4, (128) hörsal. Kursansvarig är Patrik Olsson. Detta tillfälle är obligatoriskt.

• KRIA35 Kriminologi: Arbetsplatspraktik
    Introduktionsmöte: Måndag den 28 augusti kl 09:00-12:00. Lokal: Hus M sal M331. Kursansvariga Anna Sonander. Detta tillfälle är obligatoriskt.

• Master of Science Programme in Sociology of Law
    Introductory meeting: Monday, August 28 at 13: 00-16: 00, House M, room M221

• RÄSA04 Rättssociologisk grundkurs
    OBSERVERA att kursen inte har något obligatoriskt introduktionsmöte i Lund eftersom den är helt nätbaserad.

Välkommen till oss på Rättssociologiska institutionen!