Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hur jobbar kommuner med barnkonventionen?

Child Rights Institute arrangerade en träff i förra veckan för att lyfta barnkonventionens betydelse för kommunal verksamhet.

Under seminariet fick Simrishamns, Kristianstads och Trelleborgs kommun berätta hur de arbetar med barnkonventionen, samt vilka utmaningar de ser framöver. Efter dessa presentationer diskuterades vilket utbyte praktiken och forskningen kan ha av varandra. 

Child Rights Institute är ett forskarnätverk vid Lunds universitet och fungerar som ett forskningskluster här på Rättssociologiska institutionen.

Läs mer om Child Rights Institute här på Rättssociologens webbplats.

Läs mer om våra forskningskluster här på vår webbplats via /forskning/forskningskluster

Child Rights Institute planerar även en antologi med Barnkonventionen i praktiken som tema. I dagsläget är det författare från Lunds universitets Språk- och litteraturcentrum, Juridiska fakulteten, Medicinska fakulteten samt Samhällsvetenskapliga fakulteten som ska medverka.