I ett slags arbetsrättsligt ingenmansland säger Eva Schömer

Eva Schömer har publicerat en artikel i Arbetsmarknad & Arbetsliv som belyser hur personliga assistenter upplever sin arbetsmiljö och vilka möjligheter de anser sig ha att påverka sina arbetsförhållanden utifrån ett rättssociologiskt perspektiv.

Eva Schömer länkar personliga assistenters arbetslivserfarenheter med några av de juridiska förutsättningarna, som gäller vid arbete i annans hem. Syftet är att utveckla förståelsen för vad som händer vid dessa möten, då människor och juridik korsar varandra på ett arbetsrättsligt område, som i det närmsta verkar befinna sig i ett slags arbetsrättsligt ingenmansland. I artikeln diskuteras bland annat hur brukares och assistenters intressen kan tillgodoses, utan att den enas rättigheter kränker den andres.

Läs artikeln Personlig assistans – en arbetsrättslig limbo på kau.se

Arbetsmarknad & Arbetsliv är en tidskrift som ges ut vid Karlstads universitet, som behandlar frågor om bland annat arbetsrätt och arbetsmiljö.

Eva Schömers personliga sida här på Rättssociologens webbplats

Eva Schömer är docent och universitetslektor här på Rättssociologen och forskar bland annat om jämställdhet, genus, arbetsrätt och arbetslivsfrågor.

Eva Schömer