Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Karl Dahlstrand presenterade sin forskning för regeringens utredningsgrupp

Riksdagshuset

Statens utredning om stärkt rätt till skadestånd för brottsoffer ser över vissa regler kring brottsoffers rätt till skadestånd. Rättssociologen Karl Dahlstrand disputerade på brottsofferersättning och besökte nyligen utredningens expertkommitté.

Karl Dahlstrands forskning om kränkningsersättning till brottsoffer tangerar regeringens utredning om stärkt rätt till skadestånd för brottsoffer. Uppdraget är att undersöka de allmänna uppfattningarna kring kränkningsersättningens storlek och ta fram förslag på hur mycket kränkningsersättningen till brottsoffer bör höjas. I mitten av oktober kallade utredningens expertkommitté Rättssociologiska institutionens lektor till Stockholm för att redovisa sin forskning.
– Jag presenterade nya resultat från två enkätstudier om hur mycket pengar allmänheten och brottsoffer tycker att man ska få när man utsatts för brott, säger Karl Dahlstrand.
 
Regeringen hoppas att utredningen, som presenteras sommaren 2021, ska stärka brottsoffers ställning och minska skadeverkningarna av brott.
 
 
Läs mer om regeringens utredning på regeringen.se
 
Läs mer om Karl Dahlstrands forskning på hans personliga sida.