Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Metoo "En historisk kvinnlig revolution"

Eva Schömer, docent i rättssociologi, har intervjuats av tidningen Barometern OT om den våg av berättelser som följt på #metoo, en hashtag som skapades i sociala medier i höstas för att uppmärksamma sexuella trakasserier.

– Jag vill inte säga vad som är störst, men det är klart att metoo är jättestort. Metoo-rörelsen är den största kvinnliga revolutionen som har hänt på det sexuella området och när det gäller kvinnors privata sfär någonsin. Det nya är att fokus är på förövaren, inte offret, säger Eva Schömer och räknar samtidigt upp andra milstolpar i kvinnohistorien som rösträtt, abortfrågan, delad föräldrapenning och när man tog bort sambeskattningen av äkta makar, säger Eva Schömer till tidningen Barometern OT.