Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny docent vid Rättssociologiska institutionen

Bild på Rustam

Samhällsvetenskapliga fakulteten antar Rustamjon Urinboyev som docent i rättssociologi.

Lärarförslagsnämnden vid Samhällsvetenskapliga fakulteten förslog i slutet på maj att fakultetsstyrelsen antar Rustamjon Urinboyevs ansökan om att bli antagen som docent. Fakultetsstyrelsen höll med.

Bakgrunden till beslutet är att Rustamjon Urinboyev sedan sin doktorsdisputation 2013 inbringat cirka 20 miljoner kronor i forskningsanslag och publicerat 20 vetenskapliga artiklar. Han har specialiserat sig på rättssociologisk forskning inom migration, korruption och styrning (governance) och har särskilt studerat rättens roll, rättsliga institutioner och informella legala ramverk i icke-demokratiska länder.

Knut-Erich Papendorf, professor emeritus i rättssociologi vid Universitetet i Oslo, som anlitats för att granska docentansökan, skriver att Rustamjon Urinboyevs forskning både fördjupats och breddats sedan han disputerade. Knut-Erich Papendorf tycker även att Rustamjon Urinboyev visar på ”en imponerende bredde i undervisning på alle nivåer, så vel nasjonalt og internasjonalt”.

Rustamjon Urinboyev är formellt docent i rättssociologi sedan den 11 juni 2020.

 

Läs mer om Rustamjon Urinboyev på hans personliga sida.