Om trygghet och kriminalitet på landsbydgen

Patrik Olsson, doktor i rättssociologi, intervjuas av tidningen Norra Skåne om det lokala missnöjet i Vinslöv sedan polisen inte kunnat ingripa mot flera inbrott i trakten.

Patrik Olsson, som just nu forskar om trygghet och kriminalitet på landsbygden, säger att det är en demokrati- och rättvisefråga och menar att den kritiserade polisreformen har bidragit till att polisen har centraliserats och att mindre polisstationer lagts ner. Han tror bland annat på en metod som införts på vissa håll, nämligen mobila poliskontor.

Se artikeln "Forskare: Många känner att rättssystemet sviker" på nsk.se (endast för prenumeranter)

Patrik Olsson forskar och undervisar om förekomsten eller avsaknaden av rättstillämpning inom olika socio-kulturella kontexter, samt användandet av rättssociologisk teori och metod som verktyg för avancerad förståelse av de aktuella problemen.

2018-07-06
Om trygghet och kriminalitet på landsbydgen
2018-06-14
Första studenterna att examineras från nya mastersprogrammet