Svenska modellen är inte alls dödsdömd

Marita Ulvskog hänvisar till Rättssociologiska institutionens senaste doktorand Ann-Christine Hartzén i det inlägg hon gör på Sydsvenskans "Aktuella frågor" (13/11).

"Ann Christine Hartzén, doktorand och universitetslärare i arbetsrätt, skriver att den svenska modellen inte alls är dödsdömd (Aktuella frågor 2/11). Socialdemokraterna delar hennes bild och håller med om att vi måste sikta in oss på hur det går att påverka utvecklingen så att arbetsmarknadens parter kan ha inflytande på EU-nivå."

Läs hela Marita Ulvskogs inlägg på sydsvenskan.se

Ann-Christine Hartzén skrev debattinlägget "Strategin bör inriktas mot att förbättra anställningsvillkoren för de arbetstagare som har sämst villkor i Europa." i Sydsvenskan (2/11).

Läs Ann-Christine Hartzéns debattinlägg på sydsvenskan.se

Ann-Christine Hartzén disputerade med sin avhandling ”The European Social Dialogue in Perspective: Its future potential as an autopoietic system and lessons from the global maritime system of industrial relations” den 15 september i år på Rättssociologiska insitutionen.

2017-12-05
”Normaliserar rasism” menar forskare Eva Schömer
2017-11-30
Sverige får kritik för att inte använda ”ras” i diskrimineringslagen
2017-11-14
Svenska modellen är inte alls dödsdömd
2017-11-13
Är den grova organiserade brottsligheten bara ett polisiärt problem?
2017-11-08
Debatt: "Satsa på medling i diskrimineringstvister"