Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Viktiga frågor under examenshögtid för 50 studenter i kriminologi

STUDENTNYHETER: Idag samlades ett 50-tal studenter, deras anhöriga och personal för att delta i årets examensceremoni för kriminologiprogrammet i Stadshallens konsertsal i Lund.

Studenterna får en gåva på scenen under examenshögtiden.

Universitetets olika uppdrag förklarades av Matthias Baier, prefekt på Rättssociologiska institutionen, under festtalet till studenterna. Forskning och utbildning är viktiga uppdrag, men även kontakt med det omgivande samhället.

– Ni studenter hjälper oss att hålla kontakten med samhället. Er roll är viktig. Ni ger oss input när vi diskuterar med er, och när ni träffar och intervjuar människor till era uppsatser till exempel, innebär det en viktig kontakt med samhället. En person som blivit intervjuad kanske berättar om denna upplevelse för någon annan och era frågor sprider sig som ringar på vatten.

Matthias nämnde även att det är viktiga frågor som studenterna har fört med sig ut i samhället då de har jobbat med sina uppsatser. Frågor om hur kvinnor bemöts vid våldtäkt, om män och manlighet, om ungdomar i Seved, barnpornografibrott, näthat, barn som förbilder för sina syskon, ungdomskriminalitet och många fler.

–Lunds universitet säger sig vilja förstå, förklara och förbättra samhället. Ni har åtagit er stora, viktiga frågor och är en grupp människor som kommer att förbättra samhället i framtiden, sa Matthias Baier.

Studierektor vid sociologiska institutionen Jan-Olof Nilsson gratulerade och påminde om den roll studenterna nu har att föra ut ett vetenskapligt och kritiskt tänkande, Towe Birgersson från Falkenberg underhöll med mäktig sång kompad av Ingemar Johansson och avgångsstudenterna Nicole Pilwind, Hanna Larsson och Rebecka Björkman höll tal och mindes tillbaka den första dagen på programmet.

Ceremonin avslutades med utdelning av en gåva och fotografering på stadshallens trappa. Efter ceremonin bjöd föreningen KUF på mingel i stadshallens foajé.

Kriminologiprogrammet är ett samarbete mellan Sociologiska institutionen och Rättssociologiska institutionen. Information om Kriminologiprogrammet finns samlad på Rättssociologiska institutionens webbplats.

 

 

 

Examenshögtidens program

  • Välkomna! Agneta Mallén, programkoordinator kriminologiprogrammet
  • Festtal. Matthias Baier, prefekt, rättssociologiska institutionen
  • Musik
  • Gratulationer från sociologiska institutionen. Jan-Olof Nilsson, studierektor, sociologiska institutionen
  • Avgångsstudenternas tal. Nicole Pilwind, Hanna Larsson och Rebecka Björkman
  • Kriminologiprogrammets gåva till studenterna. Agneta Mallén, programkoordinator och Anette Salling, studievägledare kriminologiprogrammet
  • Fotografering i stadshallens trappa
  • Mingel i stadshallens foajé

Senaste artiklar

2018-02-21
Lyckad fortsättning på arbete med barns rättigheter
Lyckad fortsättning på arbete med barns rättigheter
2018-02-08
Debatt: ”Amnesti råder för brott mot diskrimineringslagen”
Debatt: ”Amnesti råder för brott mot diskrimineringslagen”
2018-02-07
Migranter hamnar oftare i skuld
Migranter hamnar oftare i skuld
2018-01-24
Metoo "En historisk kvinnlig revolution"
Metoo "En historisk kvinnlig revolution"
2018-01-23
"Så kan kollektivavtal användas mot sexuella trakasserier"
"Så kan kollektivavtal användas mot sexuella trakasserier"

Rättssociologiska institutionen

Lunds universitet
Besök: Allhelgona Kyrkogata 14 M
, 223 62 Lund


Postadress: Box 42, 221 00 Lund

Samhällsvetenskapliga fakulteten