Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Anna Lundberg får projektmedel för att förbättra rättighetsrådgivning

Anna Lundberg

Anna Lundberg får 145 777 kronor från Lunds universitets hållbarhetsfond för projektet "Juridisk kompetens för rätten att ha rättigheter". Projektet syftar till att skapa en modell för att informera och ge råd om arbets-, migrations- och socialrätt och hur dessa rättsområden växelverkar och påverkar varandra. Målgruppen är organisationer som ger juridisk rådgivning och personer som behöver information och råd om sina rättigheter. Ett av projektets mål är att motverka utanförskap och skapa social hållbarhet.

Pengarna till projektet kommer från LU Innovations utlysning "Sustainable Idea Exploration", som hoppas omforma idéer från forskning till välgörande innovationer.

Anna Lundberg är professor i rättssociologi och hennes forskning berör ofta rättslig reglering inom migration och sociala områden och växelverkan mellan olika rättsområden.

Läs mer om Anna Lundbergs forskning på hennes personliga sida.