Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Debatt: ”Amnesti råder för brott mot diskrimineringslagen”

Offer för diskriminering ska få den hjälp de har rätt till och lagens sanktionssystem ska användas, skriver Lena Svenaeus, fil. dr. i rättssociologi och tidigare JämO i sitt debattinlägg i Svenska dagbladet angående DO:s prat om strategi, effektivitet och rättssäkerhet.

Enligt DO:s årsredovisningar gjorde 7 800 personer en anmälan om diskriminering under åren 2013–2016. Av dessa blev endast mellan 10 och 15 procent föremål för utredning.

Läs hela debattinlägget  ”Amnesti råder för brott mot diskrimineringslagen” på svd.se

Lena Svenaeus är fil.dr i rättssociologi, arbetsrättsjurist med domarbakgrund och har bland annat haft tjänster som Jämställdhetsombudsman (JämO) och chef för Statens haverikommission. Lena Svenaeus personliga sida här på Rättssociologiska institutionens webbplats.