Debatt i Lund: Mat, makt och miljö – går det att äta klimatsmart?

debatt i Lund - Går det att äta klimatsmart?
Går det att äta klimatsmart?
Övrigt
Har du svårt att bestämma dig när du ska handla mat till middagen? Räcker det att maten är god och nyttig? Eller hoppas du att det du plockar ner från hyllan också ska vara bra både för smältande polarisar och för djur och natur på nära håll? Konsumenter har fått axla ett stort ansvar när det gäller att välja hälsosam, klimatsmart och hållbart producerad mat. Frågan är hur stor makt konsumenter egentligen har. Vilket ansvar har livsmedelsproducenterna? Och politikerna?

Under hållbarhetsveckan handlar Debatt i Lund om hållbara livsmedel och matvanor.

I panelen sitter:
Karolina Skog, Sveriges miljöminister
Fredrik Hedenus, forskare från Chalmers som studerar matens miljö- och klimatpåverkan
Henrik Smith, biologiprofessor från Lunds universitet som studerar ekosystem och biologisk mångfald
Ann-Helen Meyer von Bremen, journalist och författare till boken ”Makten över matkassen”
Hilda Runsten,
expert på hållbar utveckling vid Lantbrukarnas Riksförbund, LRF
Moderator: Tomas Tengby, journalist och programledare för SRs program Meny

Observer att platserna är begränsade. Först till kvarn gäller.

Tid:
2018-04-25 20:00 till 21:00