Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Om EconSec

Lunds universitets institut för ekonomisk trygghet

Generisk bild på svenska sedlar

Lunds universitets institut för ekonomisk trygghet (EconSec) har skapats ur ett mångårigt samarbete mellan Lunds universitet och Kronofogden som 2012 resulterade i ett avtal mellan Rikskronofogden och rektorn vid Lunds universitet. Genom detta avtal åtog sig Lunds universitet att långsiktigt bygga upp en miljö för forskning och utbildning om ekonomisk trygghet (säkerhet) och överskuldsättning; samt att verka för och stödja Kronofogdens ambition att stärka forskningsområdet nationellt. Ekonomisk trygghet och ekonomisk säkerhet är två aspekter med stor betydelse för överskuldsättning. Det handlar delvis om privatekonomiska förutsättningar och myndigheternas roll, men också om att förstå informell ekonomi, korruption, ekonomisk brottslighet och annan kriminalitet.