CRE-AI: Legal and societal implications of Generative Machine Learning, aka 'Creative Artificial Intelligence'

CRE-AI är en tvåårig postdoktoral studie (februari 2019-2021) av juridiska och samhälleliga konsekvenser av "kreativ" eller "generativ" artificiell intelligens, i synnerhet Generative Adversarial Networks (GANs). GANs förmåga att skapa nya, övertygande variationer av befintliga mönster ("deepfakes") utmanar våra föreställningar om vad som är äkta och vad som är simulering, vad kreativitet är och säkerheten i system som bygger på AI. CRE-AI utforskar för- och nackdelarna med de senaste genombrotten inom generativ AI. CREA-AI utforskar de risker och löften som följer från de senaste genombrotten inom generativ AI. Projektet tittar också på hur det som produceras av (unsupervised) generativ AI kan påverka "fairness, accountability and transparency" (FAT) i (supervised) klassificerings AI.

Sidansvarig:

FORSKARE PÅ PROJEKTET