Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Korruptionens olika nivåer - insikter från en postsovjetisk kontext

Projektets övergripande syfte är att bidra vidare till globala och nationella ansträngningar för att förstå och motarbeta korruption och dess sociala konsekvenser. Projektet utmanar de konventionella uppfattningarna att traditionella ekonomibaserade försök eller lagcentrerade tillvägagångssätt är tillräckliga för att bekämpa korruption. Istället undersöker det korruption bortom de etablerade paradigmen (strukturell och interaktionell) och argumenterar för behovet att fokusera på samhällets informella normer, maktrelationer på mikronivå och icke-monetära valutor för ytterligare att förstå uppkomst, beständighet och förklaringar till korruption och varför det är allmänt förekommande.

Projektets specifika mål är att undersöka och omkonceptualisera de informella, icke-legala transaktioners mångskiftande betydelser och moral inom ramen för korruptionens olika nivåer, med fokus på komplexa ömsesidiga beroenden och motsägelser mellan sociala normer och beteenden på mikronivå, nationalstatsförordningar och internationella antikorruptionsavtal. Detta studeras i en postsovjetisk kontext med Uzbekistan som fallstudie.

 

Sidansvarig:

Rättssociologiska institutionen

Lunds universitet
Besök: Allhelgona Kyrkogata 14 M
, 223 62 Lund


Postadress: Box 42, 221 00 Lund

Samhällsvetenskapliga fakulteten