En uppföljning

Forskningsprojektet "Rättssociologisk undersökning om det allmänna rättsmedvetandet och brottsskadeersättningen. En uppföljning" är en longitudinell studie där några centrala resultat från doktorandprojektet "Rättssociologisk undersökning om det allmänna rättsmedvetandet och brottsskadeersättningen" följs upp efter ungefär 10 år. Syftet är främst att undersöka hur enkätrespondenter värderar olika former av brottsliga kränkningar i pengar för att göra relevanta jämförelser med den kränkningsersättning som utbetalas till brottsoffer. Genom att tillämpa samma metoddesign som den tidigare studien möjliggörs jämförelser av enkätresultaten.

Forskningsprojektet genomförs i samarbete med Brottsoffermyndigheten och är finansierat av "Ulla V Bondesons stiftelse för rättssociologisk och kriminologisk forskning" samt planeras pågå 2018-2020.

FORSKARE PÅ PROJEKTET

PUBLIKATIONER

ÅTERTRÄFF MED DÅTIDEN. EN RETROSPEKTIV ANALYS AV 1970-TALETS KRIMINALPOLITIK

Karl Dahlstrand, 2018, Festskrift till Håkan Hydén. Dahlstrand, K., Banakar, R. & Ryberg Welander, L. (red.). Lund: Juristförlaget i Lund, s. 121-147 27 s.