Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Rättssociologisk undersökning om det allmänna rättsmedvetandet och brottsskadeersättningen

En uppföljning

Forskningsprojektet "Rättssociologisk undersökning om det allmänna rättsmedvetandet och brottsskadeersättningen. En uppföljning" är en longitudinell studie där några centrala resultat från doktorandprojektet "Rättssociologisk undersökning om det allmänna rättsmedvetandet och brottsskadeersättningen" följs upp efter ungefär 10 år. Syftet är främst att undersöka hur enkätrespondenter värderar olika former av brottsliga kränkningar i pengar för att göra relevanta jämförelser med den kränkningsersättning som utbetalas till brottsoffer. Genom att tillämpa samma metoddesign som den tidigare studien möjliggörs jämförelser av enkätresultaten.

Forskningsprojektet genomförs i samarbete med Brottsoffermyndigheten och är finansierat av "Ulla V Bondesons stiftelse för rättssociologisk och kriminologisk forskning" samt planeras pågå 2018-2020.

FORSKARE PÅ PROJEKTET

PUBLIKATIONER

ÅTERTRÄFF MED DÅTIDEN. EN RETROSPEKTIV ANALYS AV 1970-TALETS KRIMINALPOLITIK

Karl Dahlstrand, 2018, Festskrift till Håkan Hydén. Dahlstrand, K., Banakar, R. & Ryberg Welander, L. (red.). Lund: Juristförlaget i Lund, s. 121-147 27 s.

Rättssociologiska institutionen

Lunds universitet
Besök: Allhelgona Kyrkogata 14 M
, 223 62 Lund


Postadress: Box 42, 221 00 Lund

Samhällsvetenskapliga fakulteten