Karl Dahlstrand

• Ida Nafstad
  • Isabel Schoultz

Summary, in Swedish

Detta kapitel kommer främst att förhålla sig till koncepten ”kodifierad statsrätt” och rätten som ”formell ordning”. Den rättssociologiska forskningens rättsliga betydelse behandlas också, och hur rättssociologisk forskning kan vara betydelsefull för att lösa juridiska problem och kanske även utgöra en ”rättskälla”. Kapitlet syftar därför till att ge ett exempel på hur man kan se på ”rättssociologins byggstenar”.

Avdelning/ar

• Rättssociologiska institutionen

Publiceringsår

2020-01-10