Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Per Wickenberg

Seniorprofessor

Forskningsområden

  • Normer och normbildning inom utbildningsområdet
  • Hållbar utveckling och utbildning
  • Barnets rätt inom utbildningsområdet

Pågående forskning

Per Wickenbergs fokuserar sin forskning på normer och normbildningsprocesser i organisationer och företag och har även ett stort intresse för normstödjande strukturer i detta sammanhang samt för ledarskap och normerande handlingsmönster.

Utbildning som påverkansform, det vill säga som styrningsmedel och drivkraft, intresserar honom. Under många år har han forskat och undervisat om miljö och hållbar utveckling, miljöutbildning, och miljöundervisning. Demokrati, delaktighet och inflytande är andra viktiga inriktningar i den rättssociologiska forskningen.

Han har varit nationell samordnare i forskarnätverket ”Utbildning och hållbar utveckling” med ekonomiskt stöd av Vetenskapsrådet (2000-2008) och har de senaste 10 åren varit verksam som handledare, mentor och lärare i det Sidafinansierade internationella utbildningsprogrammet vid Lunds universitet "Child Rights, Classroom and School Management" (2003-2015) som fokuserar på Barnkonventionen.

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Per Wickenberg
E-post: per [dot] wickenberg [at] soclaw [dot] lu [dot] se

Professor emeritus

Rättssociologiska institutionen

31

Per Wickenberg var lärare i grundskolan under 1970- och 80-talet och är sedan 1993 verksam vid Lunds universitet med olika uppdrag med utgångspunkt i rättssociologisk forskning och utbildning.

Rättssociologiska institutionen

Lunds universitet
Besök: Allhelgona Kyrkogata 14 M
, 223 62 Lund


Postadress: Box 42, 221 00 Lund

Samhällsvetenskapliga fakulteten