Press

Information för dig som är journalist
Rättssociologi är både en rättsvetenskap och en samhällsvetenskap. Enkelt uttryckt studerar rättssociologin förhållandet mellan rätt och samhälle.

Rättssociologers kunskaper kan tillämpas inom en lång rad områden där det behövs samhällsvetenskapliga teorier och metoder för att belysa och analysera orsaker eller funktioner för lagar, regler och normer.

Specialområden

Välkommen att kontakta respektive forskare om det ämne som rör deras expertis. Du kan även kontakta institutionen om du inte hittar rätt i listan nedan.

Arbetsliv

Barns rättigheter

• Eva Friis, Sociala utredningar om barn inför ansökan om vård enligt LVU i domstol, Sociala utredningar om barn som misstänks ha utsatts för brott inom familjen
  • Patrik Olsson, Barn och ungdomars rättigheter