Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Projektets forskare

 

Oscar Björkenfeldt

Doktorand

Oscar Björkenfeldt är doktorand i rättssociologi vid Lunds universitet och skriver sin avhandling inom ramen för detta projektet. Han har en master i rättssociologi från Lundsuniversitet och har sedan tidigare arbetat som junior analytiker hos Oxford Research AB samt som forskningsassistent vid Lunds universitet.

E-post: oscar [dot] bjorkenfeldt [at] soclaw [dot] lu [dot] se

Oscar Björkenfeldt. Foto: Privat

 

Måns Svensson

Professor

Måns Svensson är professor i rättssociologi vid Högskolan i Halmstad och projektledare för projektet. Sedan sin disputation 2008 har han bland annat bedrivit forskning inom frågor om internet, sociala medier, samhällets digitalisering och korruption. På ett övergripande plan har Svenssons forskning på dessa område fokuserat rättens utmaningar i förhållande till olika sociala normer och beteenden på internet.

E-post: mans [dot] svensson [at] hh [dot] se

Måns Svensson. Foto: Theo Hagman-Rogowski

 

Karl Dahlstrand

Universitetslektor

Karl Dahlstrand har en jur.kand. från Stockholms universitet där han även har läst Kriminologi. Inom rättssociologi disputerade han våren 2012 med avhandlingen ”Kränkning och upprättelse” som fått pris från Vetenskapssocieteten i Lund. Karl Dahlstrands forskning och undervisning handlar om hur samhällsvetenskaplig kunskap ges relevans vid rättstillämpning, lagstiftning och inom den rättsliga professionen överlag.

E-post: karl [dot] dahlstrand [at] soclaw [dot] lu [dot] se

Karl Dahlstrand

 

Peter Ljunglöf

Universitetslektor

Peter Ljunglöf är forskare och universitetslektor i datalingvistik som arbetar på Språkbanken vid Göteborgs universitet (GU) och institutionen för data- och informationsteknik som delas av GU och Chalmers tekniska högskola. I forskningsprojektet är han med som expert inom NLP och textanalys.

E-post: peter [dot] ljunglof [at] gu [dot] se

Peter Ljunglöf bär en uppstoppad tygkrona