Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Reza Banakar

Professor och forskningsansvarig

Forskningsområden

  • Rättskulturer och komparativ rätt
  • Juristutbildning och juristprofession
  • Rättssociologisk teori och metod

Pågående forskning

Reza Banakars forskning och publikationer rör samhälls- och rättsvetenskaplig teori, rättssociologisk metodologi, rättskulturer, etnisk diskriminering, ombudsmän, juridik och litteratur, samt rättigheter.
Ett urval nuvarande projekt:

En juristutbildning för tjugoförsta århundradet ur ett skandinaviskt perspektiv: Projektet utforskar de förestående utmaningarna för rätten och för jurister i Skandinavien och frågar vilken typ av juridisk utbildning som bäst kan förbereda advokater för att möta dagens utmaningar.
Rätten, styrningen och gemenskapen: Detta projekt undersöker lagens roll i styrningen av senmoderna samhällen. Utgångspunkten för detta projekt är i upploppen i London i augusti 2011.
Rätt och kultur i det moderna Iran: Finansieras av ”Economic and Social Research Council (ESRC)” i Storbritannien. Ytterligare intervjuer och en konferens planeras som en del av detta projekt. Mer information här.
Normativitet i rättssociologi: Ett bokprojekt om de metodologiska gränserna för rättssociologisk analys.

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Reza Banakar
E-post: reza [dot] banakar [at] soclaw [dot] lu [dot] se

Studierektor för FU

Rättssociologiska institutionen

+46 46 222 87 53

M312

31

Professor

Rättssociologiska institutionen

31

Reza Banakar, professor och forskningsansvarig, har tidigare varit professor i rättssociologi vid universitetet i Westminster, London på avdelningen för juridiska studier på avancerad nivå (Department of Advanced Legal Studies), samt senior forskare på juridiska fakulteten och Paul Dodyk Research Fellow vid Centre for Socio-Legal Studies vid Oxford universitet.

Rättssociologiska institutionen

Lunds universitet
Besök: Allhelgona Kyrkogata 14 M
, 223 62 Lund


Postadress: Box 42, 221 00 Lund

Samhällsvetenskapliga fakulteten