Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Rättssociologi: Fortsättningskurs. Distanskurs (ges ej HT23)

Grundnivå | Höstterminen | Halvfart

RÄSA27, Rättssociologi: Fortsättningskurs. Distanskurs, 30 högskolepoäng

RÄSA27 kommer inte att ges höstterminen 2023

  • Börjar på höstterminen som distanskurs och går på halvfart under två terminer.
  • Kursen är helt nätbaserat och har inga träffar i Lund.

Fortsättningskursen i rättssociologi ger dig fördjupad förståelse för och kunskap om det rättssociologiska kunskapsområdet. Kursen består av tre delkurser, indelade i moment.

Första delkursen ger dig fördjupade kunskaper om grundläggande begrepp och betydelse för rätten och samhället mot bakgrund av skilda rätts- och vetenskapsteoretiska inriktningar.

I den andra delkursen fördjupar du dig i samhällsvetenskapliga teorier med fokus på rättssociologiska klassiker, samt fördjupade studier av metoder inom samhälls- och rättsvetenskap. Särskilt fokus läggs på rättssociologin förhållande till det omgivande samhällets styrning och reglering.

Avslutningsvis gör du ett vetenskapligt arbete i form av en utvärdering av en praktisk verksamhet, en samhällsföreteelse eller något liknande.

 

Kursplan för RÄSA27 (PDF, ny flik)

Litteraturlistan för RÄSA27 höstterminen 2022 (PDF, ny flik)