Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Masterprogrammet SASOL

Masterprogrammet i rättssociologi, SASOL, är ett tvärvetenskapligt program som ges på plats i Lund med start på hösten.

Programmet ges på engelska.

 

Översiktlig information på svenska

  • Master of Science i samhällsvetenskap med inriktning mot rättssociologi
  • 2 år, heltid, 120 hp
  • Rättssociologiska institutionen
  • Start: augusti

Masterprogrammet i rättssociologi är ett tvärvetenskapligt program som syftar till att introducera studenter till studiet av rätten, de rättsliga institutionerna och rättsligt beteende i ett socialt sammanhang. Programmet erbjuder en avancerad översikt över rättssociologi med möjlighet till specialisering inom rättssociologiska områden såsom kriminalpolitik, kriminologi, rättskulturer och rättssystem, mänskliga rättigheter, den juridiska professionen, styrning, lagstiftning och genus, lagstiftning och globalisering och reglering.
 
Syftet med programmet är att öka studenternas kunskaper om hur rätten och de rättsliga institutionerna arbetar på nationell och transnationell nivå och hur de påverkar det dagliga livet för vanliga medborgare. Programmet kommer att ge studenterna de färdigheter de behöver för att kritiskt granska, analysera och värdera samspelet mellan rättssociologisk teori och praktik, utforska rättsutvecklingen, och studera verkställande på nationell, internationell och global nivå.
 
Programmet erbjuder ett brett utbud av alternativa kurser för den enskilde studenten inom samhällsvetenskapliga fakulteten och ger studenterna fördjupade kunskaper i deras huvudämne eller inom andra områden som gynnar deras forskningsintressen. Studenterna kan också välja mellan flera kurser i forskningsmetodik för att anpassa programmet till deras särskilda intressen.
 
Det finns goda möjligheter att åka utomlands och gå kurser på ett av de många universitet som vi har utbytesavtal med. Våra partneruniversitet i Danmark, Norge och Baskien erbjuder några distansbaserade kurser inom ramen för programmet.

 

Läs mycket mer om programmet på vår engelska webbplats. 

Rättssociologiska institutionen

Lunds universitet
Besök: Allhelgona Kyrkogata 14 M
, 223 62 Lund


Postadress: Box 42, 221 00 Lund

Samhällsvetenskapliga fakulteten