Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Sommarinformation inför höstterminen 2020

Introduktionsmöten, sommaröppettider, med mera
Sommarinformation till dig som ska studera på Rättssociologiska institutionen till hösten.

Information från studievägledaren
- Undrar du något i sommar då studievägledningen har stängt? Här har jag sammanställt svar på de vanligaste sommarfrågorna!

/Anette Salling, studievägledare

Öppettider

Studievägledningen har sommarstängt 25 juni - 7 augusti.

För institutionens öppettider i sommar, vänligen gå till Kontakt.

Antagningsbesked

Till kurs inom Kandidatprogrammet eller fristående kurs höstterminen 2020

Så här går det till:

  • 9 juli får du ett mail om att antagningsbeskedet finns tillgängligt på "Mina sidor" på antagning.se. Detta måste du svara på senast 24 juli. När du har svarat får du ett bekräftande mail till den e-postadress du har uppgivit på antagning.se.
  • 1 augusti kommer andra urvalets antagningsbesked. På detta besked krävs inget svar. Om du vill tacka nej (om du har tackat ja i första urvalet) skickar du ett mail till mig anette [dot] salling [at] soclaw [dot] lu [dot] se och noterar det på antagning.se
  • Om du står som reserv till en kurs och vi har möjlighet att ge dig en plats hör vi av oss. Vi har gjort ett stort överintag och tar troligtvis inte in så många reserver.
  • Vi öppnar för sen ansökning via antagning.se runt 15 juli.
  • Är du antagen med villkor måste du kontrollera att du uppfyller behörigheten innan kursstart. Deltar du i någon uppsamlingsexamination i augusti får du dispens att delta i undervisningen i väntan på rättning.

Studentkonto/studentportalen

Som student får du ett studentkonto och tillgång till studentportalen. Information hur du får tillgång till dessa kommer att skickas till den mailadress som du har uppgett på antagning.se.

Mer information, kontaktuppgifter och support hittar du på Lunds universitets centrala webbplats här: studentkonto och studentportalen. Har du redan ett studentkonto som är aktivt så får du inget nytt.

Virtuellt supportrum

Den 27 augusti kl. 12-17 anordnar Lunds universitet ett virtuellt supportrum där du kan ställa frågor och se till att du är väl förberedd inför höstens digitala moment. Vi kan bland annat hjälpa dig med frågor kring aktivering av studentkonto, nedladdning av Zoom-klient, tekniska frågor, studieteknik, särskilt pedagogiskt stöd och studievägledning.

Välkomna in med era frågor till https://lu-se.zoom.us/my/welcome2lu

Introduktionsmöten, schema och litteratur

På grund av rådande omständigheter är det ännu osäkert när, var och hur introduktionsmöten hålls. Frågor om litteratur och schema kommer att behandlas på introduktionsmötena. Mer information kommer nästa vecka.

  • Vi rekommenderar dig att vänta med att köpa böcker till efter introduktionsmötena då vi går igenom vilka som är viktiga och värda att satsa på.
  • Scheman för terminen hittar du på Lunds universitets schema portal. Scheman publiceras så snart de är färdiga, senast en månad innan kursstart.


Rättssociologisk fortsättningskurs (RÄSA23)
För er som ska läsa fortsättningskursen i Rättssociologi sker flera moment på distans. Din kurs startar den 31 augusti med en introduktionsföreläsning på campus. Därefter sker vissa moment online medan andra är på campus. Du hittar det preliminära schemat här. På grund av coronapandemin kan vissa ändringar i schema och kursformat göras med kort varsel. Stort tack för din förståelse!

Mer information om hur LU agerar i frågan finner ni på Lunds universitets informationssida för covid-19.

Canvas

Canvas är Lunds universitets lärplattform. Här kan du hitta information om din kurs, meddelanden från din lärare samt filer och annat som är relevant för din kurs. För mer information om funktionaliteten i Canvas och hur du kan orientera dig i den, besök gärna vår studentguide.

Uppsamlingstentor

Anmälan till uppsamlingstentor/examinationer för salstentor görs via studentportalen senast 14 augusti. Sista anmälningsdag för hemtentorna är 8 augusti. Har du inte tillgång till studentportalen kan du maila expedition [at] soclaw [dot] lu [dot] se.

Samtliga tentor och examinationer sker digitalt på respektive utbildningsplattform. På utbildningsplattformen och i schemat framgår det hur examinationerna går till.

 

Trevlig sommar från oss på Rättssociologen!

Mer utförlig information kommer att publiceras på webbplatsen i augusti på sidan "Välkommen som student hösten 2020"

 

Sidansvarig:

Kontakt och hjälp studievägledningen

Cyklister i valvet vid Rättssociologen.

Studievägledning

Studievägledningen är stängd från 25 juni till och med 7 augusti. Under denna tid hänvisar vi till expeditionsmailen expedition [at] soclaw [dot] lu [dot] se som läses sporadiskt. Det kan dröja lite innan du får svar.

Frågor rörande antagning till Kandidatprogrammet i Kriminologi - var god vänd dig till Sociologiska institutionen. Frågor om programkurser och fristående kurser som ges av Rättssociologiska institutionen besvaras av Rättssociologiska institutionen. Se alla kontaktuppgifter under "Kontakta programmet" på programmet webbsidor.

Studievägledare Rättssociologi: Anette Salling
Telefon: 046-222 41 55
E-post: anette [dot] salling [at] soclaw [dot] lu [dot] se

Studierektor Rättssociologi: Anna Sonander
Telefon: 046-222 69 35
E-post: anna [dot] sonander [at] soclaw [dot] lu [dot] se

 
Allmänna student- och studievägledningsfrågor hänvisas till:

Lunds universitets studentreceptionen
E-post: studentreception [at] lu [dot] se
Telefon: 046-222 01 00
Besöksadress: Stora Algatan 4, Lund
Läs mer om Studentreceptionen på lu.se
 
Allmänna studievägledningen på Lunds universitet
E-post: studievagledning [at] stu [dot] lu [dot] se
Besöksadress: Genetikhuset, Sölvegatan 29B, Lund
Läs mer om allmänna studievägledningen

Antagningsavdelningen
•    Kontaktuppgifter till antagningsservice finns på antagning.se
•    Kontaktuppgifter till antagningsavdelningen vid Lunds universitet finns på Lunds universitets centrala webbplats

Rättssociologiska institutionen

Lunds universitet
Besök: Allhelgona Kyrkogata 18 C
, 223 62 Lund


Postadress: Box 42, 221 00 Lund

Samhällsvetenskapliga fakulteten