Välkommen som student våren 2018

Antagen till fristående kurs eller kurs inom Kandidatprogrammet i Kriminologi vårterminen 2018
Välkommen till Rättssociologiska institutionen! Denna information riktar sig till dig som har blivit antagen hos oss till fristående kurs eller kurs inom Kandidatprogrammet i Kriminologi vårterminen 2018.

Detta behöver du göra som ny student

1. Aktivera ditt studentkonto
  2. Webbregistrera dig (från den 4 januari)
  3. Gå in på din utbildningsplattform. Där ligger information om kursen. Detta kan du göra först några dagar innan kursstart.
    RÄSA03 Utbildningsplattformen Live@Lund
    RÄSA34 Utbildningsplattformen Live@Lund
    RÄSK02 Utbildningsplattformen LUVIT

Välkomstbrev

Välkomstbrev skickas ut i början av januari med informationinför kursstart. Välkomstbreven skickas ut till den mailadress som du har uppgivit på antagning.se. Du kan även läsa välkomstbreven här:

RÄSA03 Rättssociologi: Grundkurs

RÄSK02 Examensarbete för kandidatexamen

RÄSA34 Straffrätt för samhällsvetare

Viktiga datum

• 15 december. Vi har öppnat för sen ansökan på alla våra kurser den 15 dec via antagning.se. Kursen RÄSA03 Rättssociologi-grundkurs har i dagsläget reserver men vi kan behöva ytterligare några.

• 19 december. Sista svarsdag för att tacka ja på ditt antagningsbesked. Glöm inte kolla att du har fått en bekräftelse på att du svarat (till den mailadress du har uppgivit på antagning.se).

• 27 december (ca). Antagningsbesked 2 utan svarskrav publiceras på antagning.se

• 4 - 14 januari 2018. Webbregistrering på kurser.

• 15 januari 2018. Sista ansökningsdag till masterprogrammet i Rättssociologi.

• 15-16 januari 2018. Alla våra kurser har obligatoriska introduktionsmöten, se nedan.

Reserv eller antagen med villkor?

• Om du står som reserv till någon kurs och vi har möjlighet att ge dig en plats så kommer vi att höra av oss.
  • Är du antagen med villkor så måste du kontrollera att du uppfyller behörigheten innan kursstart. Är du inte behörig kommer du inte att kunna gå kursen denna termin.

Problem vid antagningen

Till Antagningsavdelningen vid Lunds universitet vänder du dig till om du:

• anser att du är behörig men noterats som obehörig i antagningsbeskedet (är du villkorligt antagen så vänder du dig till anette [dot] salling [at] soclaw [dot] lu [dot] se)
  • anser att du har blivit struken på fel grund eller ditt svar inte har inkommit som det skulle.

Våra kurser har obligatoriska introduktionsmöten

• RÄSA03 Rättssociologi: Grundkurs-Introduktion till rättssociologi. Måndagen den 15 januari kl 13:00-15:00 LUX Aula, Helgonavägen 3, Lund

• RÄSA34 Rättssociologi: Straffrätt för samhällsvetare. Tisdagen den 16 januari kl 13.00-15.00 Hus R:240

• RÄSK02 Examensarbete för kandidatexamen. Måndagen den 15 januari kl 9:00 -12:00 St Alg 4, sal 128

Utbildningsplattformar

Kurserna RÄSA03 och RÄSA34 använder sig av Live@Lund som utbildningsplattform och RÄSK02 använder sig av Luvit. Du kommer att få tillgång till dessa i anslutning till kursstart.

Webbregistrering

Vid kursstart är det viktigt att du webbregistrerar dig på den kurs du är antagen till och som du vill gå.

Du registrerar dig själv i Studentportalen här http://www.student.lu.se/uPortal/f/welcome/normal/render.uP Använd gärna lathunden (pdf) när du ska göra webbregistreringen.

• På kurserna RÄSA03/RÄSA34/RÄSK02 kommer du kunna webbregistrera dig 4 januari – 14 januari. Mer information om detta kommer i välkomstbrevet.

Scheman, litteratur och kursplaner

Frågor om litteratur och schema kommer att behandlas på introduktionsmötena. Vi rekommenderar dig att vänta med att köpa några böcker till efter introduktionsmötena eftersom vi då går igenom vilka som är viktiga och värda att satsa på. Schema hittar du på respektive kurssida här på vår webbplats under menyrubriken Utbildning/fristående kurser (gällande RÄSA03/RÄSK02) respektive Kurshemsida RÄSA34 term 4 (gällande RÄSA34).

Centrala studentreceptionen

Lunds universitets studentreception kan hjälpa dig med många olika saker som inloggning till Studentportalen, Ladokintyg med mera.

Studentkonto/studentportalen

Som student får du ett studentkonto och tillgång till studentportalen. Information hur du får tillgång till dessa kommer att skickas till den mailadress som du har uppgett på antagning.se.

Aktivera ditt Studentkonto på https://passport.lu.se.

Behöver du hjälp kan du kontakta support på Servicedesk [at] lu [dot] se eller telefon 046-222 90 00.

Information om studentkontot hittar du här: lu.se/studera/livet-som-student/it-tjanster-support-och-driftinfo/studentkonto. Är du tidigare student så har du redan ett konto, eller så följer du aktiveringsprocessen.

Välkommen till oss på Rättssociologiska institutionen!

Anette Salling, Studievägledare

Ingången till Rättssociologen.

E-post blockeras

Inte fått information om kursstart?

Det händer att universitetet har problem med att skicka mejl.

Det gäller främst hotmail, outlook och live-adresser. I vissa fall hamnar e-post från Lunds universitet i skräpposten.

Information om din kurs hittar du här på vår webbplats på sidan "Välkommen som student" och under fliken ”Utbildning”.

Har du frågor kan du alltid kontakta studievägledare Anette Salling.