Välkommen som student våren 2019

Antagen till fristående kurs eller kurs inom Kandidatprogrammet i Kriminologi
Välkommen till Rättssociologiska institutionen! Denna information riktar sig till dig som har blivit antagen hos oss till fristående kurs eller kurs inom Kandidatprogrammet i Kriminologi vårterminen 2019.

Detta behöver du göra som ny student

1. Aktivera ditt studentkonto
  2. Webbregistrera dig (från den 7 januari)
  3. Gå in på din utbildningsplattform. Där ligger information om kursen. Detta kan du göra först några dagar innan kursstart.
    RÄSA03 Utbildningsplattformen Live@Lund
    RÄSA34 Utbildningsplattformen Live@Lund
    RÄSK02 Utbildningsplattformen LUVIT

1. Aktivera studentkonto/studentportalen

Som student får du ett studentkonto och tillgång till studentportalen. Information hur du får tillgång till dessa kommer att skickas till den mailadress som du har uppgett på antagning.se.

Aktivera ditt Studentkonto på https://passport.lu.se.

Behöver du hjälp kan du kontakta support på Servicedesk [at] lu [dot] se eller telefon 046-222 90 00.

Information om studentkontot hittar du här: lu.se/studera/livet-som-student/it-tjanster-support-och-driftinfo/studentkonto. Är du student sedan tidigare så har du redan ett konto. Har det blivit inaktivt, gå då in på https://passport.lu.se och aktivera det på nytt.

2. Webbregistrering

Vid kursstart är det viktigt att du webbregistrerar dig på den kurs du är antagen till och som du vill gå.

Du registrerar dig själv i Studentportalen här http://www.student.lu.se/uPortal/f/welcome/normal/render.uP Använd gärna lathunden (pdf) när du ska göra webbregistreringen.

• På kurserna RÄSA03/RÄSA34/RÄSK02 kommer du kunna webbregistrera dig 7 januari – 20 januari. Mer information om detta kommer i välkomstbrevet.

3. Utbildningsplattformar

Kurserna RÄSA03 och RÄSA34 använder sig av Live@Lund som utbildningsplattform och RÄSK02 använder sig av Luvit. Du kommer att få tillgång till dessa i anslutning till kursstart.

Välkomstbrev

Välkomstbrev skickas ut i början av januari med information inför kursstart. Breven skickas till den mailadress som du har uppgivit på antagning.se.

Det händer att universitetet får problem med att skicka mejl till framförallt hotmail, outlook och live-adresser.

Du kan även läsa välkomstbreven för kurserna RÄSA34, RÄSA03 och RÄSK02 här:

Välkomstbrev RÄSA34, Straffrätt för samhällsvetare

Välkomstbrev RÄSA03, Rättssociologi: Grundkurs

Välkomstbrev RÄSK02, Examensarbete för kandidatexamen

Viktiga datum

• 15 december. Vi har öppnat för sen ansökan på alla våra kurser den 15 dec via antagning.se. Kursen RÄSA03 Rättssociologi-grundkurs har i dagsläget reserver men vi kan behöva ytterligare några.

• 17 december. Sista svarsdag för att tacka ja på ditt antagningsbesked. Glöm inte kolla att du har fått en bekräftelse på att du svarat (till den mailadress du har uppgivit på antagning.se).

• 20 december. Antagningsbesked 2 utan svarskrav publiceras på antagning.se

• 7 - 20 januari 2019. Webbregistrering på kurser.

• 15 januari 2019. Sista ansökningsdag till masterprogrammet i Rättssociologi.

• 21-22 januari 2019. Alla våra kurser har obligatoriska introduktionsmöten, se nedan.

Reserv eller antagen med villkor?

• Om du står som reserv till någon kurs och vi har möjlighet att ge dig en plats så kommer vi att höra av oss.
  • Är du antagen med villkor så måste du kontrollera att du uppfyller behörigheten innan kursstart. Är du inte behörig kommer du inte att kunna gå kursen denna termin.

Problem vid antagningen

Till Antagningsavdelningen vid Lunds universitet vänder du dig till om du:

• anser att du är behörig men noterats som obehörig i antagningsbeskedet (är du villkorligt antagen så vänder du dig till anette [dot] salling [at] soclaw [dot] lu [dot] se)
  • anser att du har blivit struken på fel grund eller ditt svar inte har inkommit som det skulle.

Obligatoriska introduktionsmöten

• RÄSA03 Rättssociologi: Grundkurs-Introduktion till rättssociologi. Måndagen den 21 januari kl 13:00-15:00 LUX Aula nedre, Helgonavägen 3, Lund.

• RÄSA34 Rättssociologi: Straffrätt för samhällsvetare. Tisdagen den 22 januari kl 13.00-15.00 LUX Aula övre, Helgonavägen 3, Lund.

• RÄSK02 Examensarbete för kandidatexamen. Måndagen den 21 januari kl 9:00 -12:00 St Algatan 4, Lund, sal 128.

Scheman, litteratur och kursplaner

Frågor om litteratur och schema kommer att behandlas på introduktionsmötena. Schema hittar du på respektive kurssida här på vår webbplats under menyrubriken Utbildning/fristående kurser (gällande RÄSA03/RÄSK02) respektive Kurshemsida RÄSA34 term 4 (gällande RÄSA34).

Centrala studentreceptionen

Lunds universitets studentreception kan hjälpa dig med många olika saker som inloggning till Studentportalen, Ladokintyg med mera.

Välkommen till oss på Rättssociologiska institutionen!

Anette Salling, Studievägledare

Ingången till Rättssociologen.

E-post blockeras

Inte fått information om kursstart?

Det händer att universitetet har problem med att skicka mejl.

Det gäller främst hotmail, outlook och live-adresser. I vissa fall hamnar e-post från Lunds universitet i skräpposten.

Information om din kurs hittar du här på vår webbplats på sidan "Välkommen som student" och under fliken ”Utbildning”.

Har du frågor kan du alltid kontakta studievägledare Anette Salling.

Välkomstbrev inför VT 2019

Du kan även läsa välkomstbreven för kurserna RÄSA34, RÄSA03 och RÄSK02 här: