Välkommen som student våren 2020

Antagen till fristående kurs eller kurs inom Kandidatprogrammet i Kriminologi
Välkommen till Rättssociologiska institutionen! Denna information riktar sig till dig som har blivit antagen hos oss till fristående kurs eller kurs inom Kandidatprogrammet i Kriminologi vårterminen 2020.

Detta behöver du göra som ny student

1. Aktivera ditt studentkonto
  2. Webbregistrera dig (från den 7 januari)
  3. Gå in på din på din kurs på utbildningsplattform Canvas. Där ligger information om kursen. Detta kan du göra först några dagar innan kursstart. Obs! det krävs att du har webbregistrerat dig för att du skall komma in.

1. Aktivera studentkonto/studentportalen

Som student får du ett studentkonto och tillgång till studentportalen. Information hur du får tillgång till dessa kommer att skickas till den mailadress som du har uppgett på antagning.se.

Aktivera ditt Studentkonto på https://passport.lu.se.

Behöver du hjälp kan du kontakta support på Servicedesk [at] lu [dot] se eller telefon 046-222 90 00.

Information om studentkontot hittar du här: lu.se/studera/livet-som-student/it-tjanster-support-och-driftinfo/studentkonto. Är du student sedan tidigare så har du redan ett konto. Har det blivit inaktivt, gå då in på https://passport.lu.se och aktivera det på nytt.

2. Webbregistrering

Vid kursstart är det viktigt att du webbregistrerar dig på den kurs du är antagen till och som du vill gå.

Du registrerar dig själv i Studentportalen här http://www.student.lu.se/uPortal/f/welcome/normal/render.uP Använd gärna lathunden (pdf)  när du ska göra webbregistreringen.

• Du kommer kunna webbregistrera dig 7 januari – 19 januari. Mer information om detta kommer i välkomstbrevet.

3. Utbildningsplattformar

Kurserna använder sig av Canvas som utbildningsplattform.  Du kommer att få tillgång till denna i anslutning till kursstart om du har webbregistrerat dig.

Välkomstbrev

Välkomstbrev skickas ut i början av januari med information inför kursstart. Breven skickas till den mailadress som du har uppgivit på antagning.se.
Det händer att universitetet får problem med att skicka mejl till framförallt hotmail, outlook och live-adresser.

Har du inte fått ett välkomstbrev hittar du alla i högerspalten på denna sida.

Viktiga datum

• 7 - 19 januari 2020. Webbregistrering på kurser.

• 15 januari 2020. Sista ansökningsdag till masterprogrammet i Rättssociologi.

• 21 januari 2020. Alla våra kurser har obligatoriska introduktionsmöten, se nedan.

Reserv eller antagen med villkor?

• Om du står som reserv till någon kurs och vi har möjlighet att ge dig en plats så kommer vi att höra av oss.
  • Är du antagen med villkor så måste du kontrollera att du uppfyller behörigheten innan kursstart. Är du inte behörig kommer du inte att kunna gå kursen denna termin.

Problem vid antagningen

Till Antagningsavdelningen vid Lunds universitet vänder du dig till om du:

• anser att du är behörig men noterats som obehörig i antagningsbeskedet (är du villkorligt antagen så vänder du dig till anette [dot] salling [at] soclaw [dot] lu [dot] se)
  • anser att du har blivit struken på fel grund eller ditt svar inte har inkommit som det skulle.

Obligatoriska introduktionsmöten

• RÄSA03 Rättssociologi: Grundkurs-Introduktion till rättssociologi. Tisdagen den 21 januari kl 10:00-12:00 Edens hörsal, Allhelgona kyrkogata 14, Lund  https://www.svet.lu.se/kontakt/hitta-hit-till-huset-eden

• RÄSA34 Rättssociologi: Straffrätt för samhällsvetare. Tisdagen den 21 januari kl 13.00-16.00 LUX Aula nedre, Helgonavägen 3, Lund .

• RÄSK02 Examensarbete för kandidatexamen. Tisdagen den 21 januari kl 13:00 -16:00. Gamla kirurgen, Hus R, vån 2, sal 236.

Scheman, litteratur och kursplaner

Frågor om litteratur och schema kommer att behandlas på introduktionsmötena. Schema hittar du på respektive kurssida här på vår webbplats under menyrubriken Utbildning/fristående kurser (gällande RÄSA03/RÄSK02) respektive Kurshemsida RÄSA34 term 4 (gällande RÄSA34).

Centrala studentreceptionen

Lunds universitets studentreception kan hjälpa dig med många olika saker som inloggning till Studentportalen, Ladokintyg med mera.

Välkommen till oss på Rättssociologiska institutionen!

Anette Salling, Studievägledare

Ingången till Rättssociologen.

E-post blockeras

Inte fått information om kursstart?

Det händer att universitetet har problem med att skicka mejl.

Det gäller främst hotmail, outlook och live-adresser. I vissa fall hamnar e-post från Lunds universitet i skräpposten.

Information om din kurs hittar du här på vår webbplats på sidan "Välkommen som student" och under fliken ”Utbildning”.

Har du frågor kan du alltid kontakta studievägledare Anette Salling.

Välkomstbrev inför VT 2020

Du kan även läsa välkomstbreven för kurserna RÄSA34, RÄSA03 och RÄSK02 här: