Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

”Kollektiv bestraffning av civila i Gaza”

"Israel bryter mot gällande rätt i konflikt. Åter blir obeväpnade civila de huvudsakliga offren. Gazaborna bestraffas kollektivt. Vi uppmanar det internationella samfundet att ställa dem till svars som är ansvariga för brott mot internationell rätt, skriver Eva Schömer, docent i rättssociologi tillsammans med ytterligare 19 jurister, forskare och organisationsföreträdare i DN debatt"

Regelverket slår fast att endast kombattanter och militära mål får angripas, det vill säga sådana mål som till sin natur tydligt bidrar till militära insatser på grund av läge, ändamål eller användning. Återigen är det den obeväpnade civilbefolkningen, de under internationell humanitär rätt (IHL) ”skyddade personerna”, som blir de huvudsakliga offren. Det internationella samfundet måste se till att Israel inte kan fortsätta sin kollektiva bestraffning av civilbefolkningen i Gaza, skriver de 20 debattörerna.

Läs hela artikeln på DN debatt.