Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Rättssociologiska utbildningar bland de mest populära på universitet

Genrebild forskning

Kanidatprogram i kriminologi och grundkursen i rättssociologi var bland Lunds universitets mest sökta program och kurser inför höstterminen 2024.

Med 3273 ansökningar hade Kandidatprogram i kriminologi för sjunde året i rad flest sökande av alla landets kriminologiutbildningar. Programmet är det femte mest sökta på Lunds universitet enligt Universitets- och högskolerådets antagningsstatistik.

Kandidatprogram i kriminologi i Lund är det enda som har ett samarbete mellan rättssociologi och sociologi. Studenter har möjlighet att välja fokusområde och uppmuntras till utlandsstudier och praktik.

Grundkursen i rättssociologi på distans är återigen den näst mest sökta fristående kursen med 1145 sökande, varav 110 förstahandssökande.

Totalt sökte 71 509 personer till Lunds universitet för höstterminen 2024.