Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Samverkan

Information till praktikplatser

Studenter som läser kriminologiprogrammet på Lunds universitet har idag möjlighet att göra arbetslivspraktik under en termin. För er som vill ta emot en student innebär det att ni får en praktikant med en bred rättssociologisk och/eller kriminologisk kompetens.

Praktikplatsen måste erbjuda arbetsuppgifter som involverar rättssociologisk eller kriminologisk kompetens, exempelvis granskning av rapporter eller utredningar, utformning av policys och planer. Praktiken kan utföras inom offentlig eller privat verksamhet, samt frivilligorganisationer i Sverige eller utomlands. Det ska finnas en handledare under hela terminen som tar ett specifikt ansvar för praktikanten. Praktikanten ska få en arbetsplatsuppgift som ska utgöras av en sammanhållen arbetsuppgift som studenten löser självständigt under handledning.

Läs Rättssociologiska institutionens information till handledare på praktikplatser:

Institutionens forskare i medierna

2023-11-02
Sveriges radio P4 intervjuar Patrik Olsson om de våldsamma attackerna mot barn i Ängelholm i somras efter att en kvinna dömts till rättspsykiatrisk vård för en kniv attack mot en 10-årig flicka.


2023-09-28
Norska Aftenposten publicerar debattartikeln "Vi må snakke om kunstig intelligens og politikk - på riktige premisser" av Embla Helle Nerland som forskar om artificiell intelligens. (Betalvägg)


2023-09-26
Lena Svenaeus intervjuas i Lag & Avtal om direktivet om lönetransparens. (Betalvägg)


2023-08-09
Anna Lundberg med flera replikerar migrationsminister Maria Malmer Stenergard debattinlägg om papperslösa personer i Svenska dagbladet.