Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Examen, alumn och karriär

När du är klar med dina studier och uppfyller kraven för utbildningen kan du begära att få ut examen. Examensbeviset utfärdas gratis och på begäran. Det är på både svenska och engelska. Innan du ansöker, kontrollera i Studentportalen att allt finns inrapporterat i Ladok.

Håll kontakten med Rättssociologiska institutionen

Rättssociolgens Linkedinsida

På vår Linkedinsida lägger vi upp karriärtips och information om institutionens verksamhet. Här kan du också hålla dig uppdaterad om gamla kurskamrater och knyta nya kontakter.

Alumnnätverket

Alumnnätverket är ett professionellt och socialt nätverk för alla som har läst vid Lunds universitet. Nätverket har fler än 40 000 medlemmar och är en resurs för dig i din karriär, men kan även hjälpa dig att behålla dina kontakter från studietiden och utveckla nya.

Gå med i Lunds universitets alumnnätverk.

Arbetsmarknaden för samhällsvetare

Dagens arbetsmarknad för nyexaminerade samhällsvetare kännetecknas av stor konkurrens om jobben. Praktik, projekt och vikariat är ofta vägen till längre anställningar. Det är kombinationen av din examen, din personlighet och din drivkraft som avgör var du hamnar.