Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vår forskare diskuterar rättegången mot TeliaSonera i webb-tv

Under torsdagen deltog Rättssociologens forskare Isabel Schoultz tillsammans med andra experter i webb-tv-programmet Veckans juridik. Ämnet var svenska företag och korruption i och med den pågående rättegången mot TeliaSonera.

Isabell Schoultz medverkar i webb-TV programmet Veckans juridik.
Isabel Schoultz medverkar i webb-tv-programmet Veckans juridik.

En av frågorna som diskuterades var om det är möjligt att göra internationella affärer i korrumperade länder utan att själv vara en del av korruptionen.

Samtalet kretsade också kring hur företag hanterar anklagelser om mutor. Isabel Schoultz berättade om forskningsresultat i hennes projekt ”Business as usual: Företags försvarsstrategier vid beskyllningar om brott” som hon driver tillsammans med Janne Flyghed på Kriminologiska institutionen på Stockholms universitet.

Länk till programmet: http://www.dagensjuridik.se/2018/09/svensk-exportindustri-och-korruptio…

Läs mer om Isabel Schoultz forskning på hennes personliga sida