Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Patrik Olsson

Universitetslektor

Forskningsområden

  • Barn och ungdomars rättigheter
  • Kriminella gäng
  • IT och social förändring

Pågående forskning

Patrik Olssons forskning och undervisning handlar till stor del om förekomsten- eller avsaknaden av rättstillämpning inom olika socio-kulturella kontexter samt användandet av rättssociologisk teori och metod som verktyg för avancerad förståelse av de aktuella problemområdena.

Den pågående forskningen är särskilt inriktad på utsatta barns- och ungdomars sociala och rättsliga villkor i några utvalda favelas i Rio de Janeiro, Brasilien, där vardagen präglas av konflikter mellan till exempel olika kriminella gäng, omfattande drog- och vapenhandel, polisiära insatser, samt diskriminering och social exkludering.

Brasilien är värdland för världsmästerskapen i fotboll 2014 och olympiska spelen sommaren 2016. Rio de Janeiro kommer att vara i fokus för dels sin spektakulära och naturliga skönhet men också för dess djupt rotade sociala problem.

Publikationer i urval

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Foto på Patrik Olsson av Emma Lord
E-post: patrik [dot] olsson [at] soclaw [dot] lu [dot] se

Universitetslektor

Rättssociologiska institutionen

+46 46 222 87 26

M327

31

Patrik Olsson disputerade 2003 i rättssociologi vid Lunds universitet med doktorsavhandlingen "Legal ideals and normative realities".

Rättssociologiska institutionen

Lunds universitet
Besök: Allhelgona Kyrkogata 14 M
, 223 62 Lund


Postadress: Box 42, 221 00 Lund

Samhällsvetenskapliga fakulteten