Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Artificiell intelligens: Ett intersektionellt perspektiv

Avancerad nivå | Höstterminen | Halvfart

RÄSN12, Artificiell intelligens: Ett intersektionellt perspektiv, 7,5 högskolepoäng

  • Kursen ges på engelska
  • Kursen går på halvfart

Kursen handlar om användningen och utvecklingen av artificiell intelligens (AI) – men även självlärande algoritmer, autonomt beslutsfattande och människa-maskin-gränssnitt – i en historisk, social och rättslig kontext. Kursen integrerar teorier och forskning från olika discipliner för att undersöka hur asymmetriska relationer skapas och upprätthålls, och hur ojämlikhet kodas in och kodas om när AI utvecklas.

I kursen uppmuntras du att kritiskt analysera text om AI och digitalisering i olika sociala och rättsliga kontexter. Specifikt undersöker får du undersöka AI och digitala teknologier genom dessa fyra moduler:

  1. Etnicitet, exploatering och förtryck
  2. Genus, demokratiska utmaningar och hållbart liv
  3. Befolkningskontroll
  4. Reglering av AI och digitalisering

 

Kursplan för RÄSN12 (PDF, ny flik)

Litteraturlistan för RÄSN12 (PDF, ny flik)

Viktig information om ansökningskoder

När du söker masterkurserna RÄSN10, RÄSN11 eller RÄSN12 finns två alternativ för varje kurs på antagning.se. Observera att dessa har olika anmälningskoder och att en är på distans och den andra är på campus (normal). När du söker är det är viktigt att du väljer det alternativ som är rätt för dig.

Urklipp med kursinformation.