Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Rättssociologi arbetslivspraktik RÄSA40

RÄSA40 30hp
Rättssociologi arbetslivspraktik RÄSA40, 30 högskolepoäng.
För behörighet till kursen krävs 120 hp samhällsvetenskapligt ämne varav fullgjorda kursfordringar om minst 60 hp ska utgöras av rättssociologi.

Startar hösten 2019, huvudsakligen på distans på helfart
 
Som student i rättssociologi erbjuds du kursen arbetslivspraktik RÄSA40.

Syftet med kursen är att förbereda dig för ett framtida arbetsliv genom att ge dig dels möjlighet att relatera dina akademiska färdigheter till yrkesrelaterade arbetsuppgifter, dels möjlighet att etablera kontakter med potentiella arbetsgivare.

Den verksamhetsförlagda praktiken inom rättssociologi kan utföras inom offentlig eller privat verksamhet samt frivilligorganisation. 

Det är ditt ansvar som student att ordna en praktikplats samt att finansiera resor och bostad under studietiden.

Praktikperioden löper över 20 veckor, varav 16 veckor ska genomföras på praktikplatsen i Sverige eller utomlands. Undervisningsdelen med inlämningsuppgifter, seminarier samt ett avslutande seminarium med presentation av kursdeltagarnas avslutande inlämningsuppgift omfattar 4 veckor. Praktikdelen motsvarar 24 högskolepoäng och undervisningsdelen 6 högskolepoäng.

Behörighet

För behörighet till kursen krävs 120 hp samhällsvetenskapligt ämne varav fullgjorda kursfordringar om minst 60 hp ska utgöras av rättssociologi.

Hitta din egen praktikplats

För att kunna antas till kursen måste du hitta en praktikplats på egen hand. Denna måste även godkännas av kursansvarig lärare. Detta sker i två steg. För det första ska du kontakta kursansvarig lärare i god tid innan vårtermins slut för att diskutera ditt val av praktikplats. För det andra ska du senast den 24 maj 2019 inkomma till med en färdig praktikplan, diskuterad med kursansvarig lärare och underskriven av dig och din blivande handledare. Din praktikplan ska bland annat innehålla uppgifter om den arbetsplats som du tänkt utföra din praktik på, en kortfattad beskrivning av de arbetsuppgifter som du kommer att jobba med under din praktiktermin och vilken din arbetsplatsuppgift kommer att bli.

För frågor om kursen kontakta Anna Sonander.

Dokument för hösten 2019

Information till handledaren på praktikplatsen (PDF)
Information till studenten (PDF)
Praktikplan och ansökan (PDF)


Schema HT 2019
Kursplan
Litteratur (gäller HT 2019)
LUVIT För dig som är antagen student på distans

Ansök via lu.se

Sidansvarig:

Rättssociologiska institutionen

Lunds universitet
Besök: Allhelgona Kyrkogata 14 M
, 223 62 Lund


Postadress: Box 42, 221 00 Lund

Samhällsvetenskapliga fakulteten