Barns rättigheter samlar 16 länder i en veckas workshop

INTERNATIONELL WORKSHOP. Representanter från 16 olika länders nationella nätverk är i Lund för en veckas workshop med start idag 29 maj, inbjudna av Child Rights Institute.

Child Rights Institute är ett forskarnätverk vid Lunds universitet med fokus på barnets rätt, och fungerar som ett forskningskluster här på Rättssociologiska institutionen.

Under 13 år har det framgångsrika programmet “Child Rights, Classroom and School Management”, getts som uppdragsutbildning vid Lunds universitet. Resultat i form av förändringsprocesser med utgångspunkt i barnkonventionen har skett i 29 olika länder och över 800 förändringsagenter har utbildats.

I samarbete med sitt nationella nätverk av alumner tar CRI @ LU nu fram en digital plattform för att sprida resultat och material, starta forskningssamarbeten och nya nätverk och bjuder in till denna workshop som ett led i skapandet av den digitala plattformen.

De 16 representanterna är yrkesverksamma inom utbildningssektorn och arbetar för barns rättigheter i följande länder; Kambodja, Kina, Colombia, Egypten, Etiopien, Indien, Indonesien, Malawi, Moçambique, Namibia, Sydafrika, Sri Lanka, Tanzania, Uganda, Vietnam och Zambia.

Som en del av veckan hålls på onsdag kl 15:15 ett seminarium för inbjudna och anmälda från allmänheten: Vad spelar akademin för roll i förändringsarbete?

Läs mer om Child Rights Institute här på Rättssociologens webbplats.

2018-02-08
Debatt: ”Amnesti råder för brott mot diskrimineringslagen”
2018-02-07
Migranter hamnar oftare i skuld