Debatt: ”Sverige behöver ingen ny nämnd för diskriminering - det är DO som måste sättas på rätt kurs"

Mitt förslag är att Sverige låter sig inspireras av hur Canadian Human Rights Commission (CHRC) hanterar diskrimineringsanmälningar, skriver Lena Svenaeus, fil. dr. i rättssociologi och tidigare JämO i sitt debattinlägg på dagensjuridik.se

Läs hela debattinlägget  ”Sverige behöver ingen ny nämnd för diskriminering - det är DO som måste sättas på rätt kurs"” på dagensjuridik.se

Lena Svenaeus är fil.dr i rättssociologi, arbetsrättsjurist med domarbakgrund och har bland annat haft tjänster som Jämställdhetsombudsman (JämO) och chef för Statens haverikommission.

Lena Svenaeus personliga sida här på Rättssociologiska institutionens webbplats.

Lena Svenaeus

2018-03-28
2018-02-21
Lyckad fortsättning på arbete med barns rättigheter