Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nu är Nicolás Serrano Cardona doktor i rättssociologi

Nicolás Serrano Cardona efter disputationen
Nicolás Serrano Cardona efter disputationen.

Måndagen den 20 juni försvarade Nicolás Serrano Cardona framgångsrikt sin avhandling "Interlegality, Municipalities and Social Change: A Sociolegal Study of the Controversy around Bullfighting in Bogotá, Colombia". Han är den 59:e doktoranden som avslutar sina doktorandstudier vid Rättssociologiska institutionen.

Nicolás Serrano Cardonas avhandling syftar till att bättre förstå colombianska kommuners möjligheter och begränsningar att påverka socioekologiska omvandlingsprocesser. I studien använder han tjurfäktning i Colombia som fallstudie för att visa hur förhållandet mellan den nationella och kommunala nivån är flytande och ständigt omprövas.

Tjurfäktning har blivit alltmer kontroversiell i Colombia. Att slåss mot tjurar var tidigare allmänt accepterat, men saknar numera stöd hos en majoritet av befolkningen. Yrkanden på att reglera eller förbjuda tjurfäktning kolliderar med krav om att skydda den som konstform och kulturyttring. Konflikten har varit särskilt påtaglig i Colombias huvudstad Bogotá, där flera offentliga förvaltningar officiellt är emot tjurfäktning.

Läs mer om Nicolás Serrano Cardonas disputation och avhandling på vår engelska webbplats.